Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція Херсонської області вже зареєструвала 80 повідомлень про порушення виборчого законодавства

За час передвиборної агітації до поліції Херсонщини надійшли 46 інформацій про розміщення агітаційних матеріалів без зазначення вихідних даних, 13 – про агітацію в невстановленому для цього місці, 10 повідомлень про можливий підкуп виборців, 7 – про пошкодження агітаційних матеріалів та 4 інформації іншого характеру.

Як інформує відділ комунікації поліції Херсонської області, за вказаними фактами поліцією проведені ретельні перевірки. Під час розгляду 41 повідомлення порушень законодавства не виявлено, 8 інформацій перебувають на розгляді. За іншими фактами складені адміністративні протоколи. Судді розглянули вже 7 адміністративних матеріалів, винесеними рішеннями 3 правопорушника повинні сплатити штраф. 

Поліція Херсонщини нагадує, що за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Окремо звертаємо увагу на недопустимість здійснення незаконного фінансування чи роздачі коштів або підкупу виборців. Стаття 160 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність для обох сторін – того, хто пропонує гроші, і того, хто їх бере. Одержувачу коштів загрожує покарання від штрафу до 2-х років обмеження волі. Максимальне покарання для особи, яка вчинила підкуп, - до 7 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ