Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція Львова повідомляє про обов’язкове використання світлоповертальних елементів

Кабінет Міністрів України вніс деякі зміни до правил дорожнього руху, зокрема, є ті, що стосуються обов'язків пішоходів. Про це повідомили 24 листопада Гал-інфо у пресслужбі Патрульної поліції Львівської області.

Згідно з пунктом 4.4 ПДР: "У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху".

Кожен пішохід має знати, що у темну пору доби або під час туману, він непомітний для водіїв. Особливо, якщо верхній одяг темного кольору.

Світловідбивні елементи:

  • роблять пішохода помітним у темну пору доби. Для того, аби зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно 150 метрів. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30 —75 м, а цього недостатньо для уникнення ДТП.

Зі світловідбивними елементами пішохід стає помітним за 300 м. Отже, додаючи їх на одяг, ми на 85% знижуємо шанс постраждати в результаті пригоди;

  • це безпека велосипедистів. Їм також варто використовувати не лише ліхтарики, а і світловідбивачі;
  • це необхідний аксесуар для ваших чотирилапих улюбленців під час вечірньої прогулянки;
  • це корисна та оригінальна прикраса для одягу. Заохотити дітей одягати флікери можна завдяки дизайну.

Вони можуть бути у вигляді браслету, брелока, наліпки, пояса або жилета. Їх можна одягнути або причепити на одяг і рюкзак.

Стань помітним! Збережи життя!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ