Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Поліція охоронятиме місця обсервації та "пояснюватиме", що виходити з них не можна

Правоохоронці охоронятимуть місця обсервації громадян, які повертаються з-за кордону, а також роз’яснюватимуть їм, що покидати ці місця ізоляції заборонено.

Про це в ефірі hromadske заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Він уточнив, що МВС має забезпечити охорону громадського порядку під час переміщення громадян від кордону до місця обсервації та безпосередньо у самому місці обсервації.

«Так, як зараз це відбувається біля готелю в центрі Києва (готель «Козацький» — ред.) і санаторію Пуща-Водиця, куди прибули громадяни для обов’язкової обсервації. Там спілкуються правоохоронці з громадянами, які пояснюють необхідність дотримання таких карантинних обмежень і наголошують на тому, що під час ізоляції заборонено виходити за межі обсервації, ні з ким не спілкуватися — лише телефоном і іншими засобами електронного зв’язку», — пояснив речник МВС.

Шевченко наголосив, що у вказаних місцях обсервації є достатня кількість нарядів поліції «для належного забезпечення карантинних заходів».

«Між іншим, ніяких жодних грубих порушень не було зафіксовано, як, до речі, і з двома рейсами з Дохи, Катару. Так, певні громадяни не хотіли протягом тривалого часу добровільно їхати в місця обсервації. Але після тривалого роз’яснення, бесід, всі вийшли і прослідували на автобусах до місця обсервації», — додав він.

Речник МВС підкреслив, що після ухвалення 29 березня постанови уряду кожен громадянин, який прибуде до України з-за кордону будь-яким шляхом (літаком, потягом, авто), повинен пройти обов’язкову обсервацію.

«Тобто, перебування протягом 14 днів у місцях, визначених обласними держадміністраціями або КМДА», — уточнив він.

Нагадаємо, частина людей, які прилетіли з Дохи, відмовлялись відправлятися на обсервацію та написали заяву у поліцію.

Раніше стало відомо, що усіх пасажирів цього рейсу просили підписати документ про добровільну згоду на проведення обсервації, який їм запропонували підписати. Підписавши документ, пасажири мали підтвердити, що їх поінформували про обсервацію та відмовитися від спілкування з медіа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ