Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція проводить розслідування у 9 кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого процесу

Крім того, до поліції надійшло 400 заяв та повідомлень про порушення правил передвиборчої агітації. Про це сьогодні, 1 лютого, повідомив заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич під час робочого візиту на Прикарпаття.

Водночас представники ВГО "Громадянська мережа "ОПОРА" назвали діяльність поліції превентивним заходом для запобігання порушенням у сфері виборчого процесу. У заході бере участь заступник Голови Національної поліції Костянтин Бушуєв.

За словами заступника Голови Національної поліції Олександра Фацевича, наразі поліція зафіксувала низку порушень порядку проведення виборчого процесу. Зокрема, до поліції надійшло 400 заяв та повідомлень про порушення проведення передвиборчої агітації. За виявленими фактами  складено 91 протокол. В основному, виявлені порушення стосувалися розміщення друкованої продукції, зокрема – зовнішньої реклами.

"Крім того, слідчі органи проводять досудове розслідування по  9 кримінальним провадженням, що стосуються передвиборчої агітації і виборчого процесу. Зокрема, поліцейські виявили факти спроби підкупу.  Наголошую, що поліція  оперативно реагуватиме на всі факти порушення виборчого процесу, оперативно  надаватиме кваліфіковану оцінку виявленим порушенням", – підкреслив Олександр Фацевич.

Заступник Голови Нацполіції Костянтин Бушуєв зазначив, що  одним з основних напрямків діяльності Нацполіції залишається орієнтація на громаду.

"Громадоорієнтований підхід має на меті, перш за все, вирішення безпекових завдань, які  виникають в межах конкретної громади, конкретного громадянина", – зазначив Костянтин Бушуєв.

Відтак з метою налагодження співпраці з громадою, оперативного та ефективного реагування на порушення виборчого процесу у поліції організовано та розпочато серію тренінгів. Вони організовані за участі представників  ВГО "Громадянська мережа "ОПОРА".

"Вже пройшли навчання близько 90 поліцейських – керівники управлінь патрульної поліції, превентивної діяльності, заступники керівників обласних поліцейських поліцій та  куратори превентивної діяльності. Це достатньо ефективні заняття. Крім того, подібні заняття заплановано провести на місцях для керівників патрульної поліції, превенції та слідчих підрозділів. Навчання пройдуть поліцейські, які безпосередньо виїжджають на виклики, зокрема – патрульні, дільничні, групи швидкого реагування. І друга цільова аудиторія – це слідчі", – зазначив заступник Голови Нацполіції.

Тим часом регіональний координатор  ВГО "Громадянської мережі "ОПОРА" Андрій Токарський наголосив, що з подальшим проведенням виборчої кампанії порушення можуть ставати більш значними.

"Тому важливий аспект реагування на такі, менш значні порушення – є певним превентивним заходом. А це вже буде показником для інших суб’єктів виборчого процесу, що поліція працює ефективно", – сказав Андрій Токарський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ