Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Поліція розслідує дві кримінальні справи щодо Ночі гніву у Львові

Як повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області, слідство у справі так званої Ночі гніву у Львові триває досі. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Гал-інфо.
фото - Zaxid.net

{{1}}

Підпал та пошкодження приміщень райвідділів міліції, прокуратури Львівської області, Франківського районного суду, а також факт викрадення зброї об’єднанні в єдине кримінальне провадження №12014140050000715 від 24 лютого 2014 року.

У той же час викрадення зброї та транспортних засобів БМОП «Беркут» ГУМВСУ у Львівській області розслідується в межах іншого кримінального провадження №12014140060000667 від 22 березня 2014 року.

З райвідділів міліції Львова винесли 1189 одиниць вогнепальної зброї. Відео

Втім повідомити подробиці розслідування кримінальних проваджень ГУ НП у Львівській області відмовилась, посилаючись на Статтю 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

{{2}}

До річниці Ночі гніву у Львові

Нагадаємо, "Ніч гніву" у Львові відбулась з 18 на 19 лютого. Тоді радикально налаштовані громадяни захоплювали адміністративні будівлі на території міста. Було розтрощено і частково спалено ГУ МВС, обласну прокуратуру, ГУ СБУ, Галицький та Франківський райвідділи міліції, Франківський суд Львова. Було знищено значну кількість документів.

Кількатисячний загін радикально налаштованих активістів плавно переходив від одного об`єкта до іншого. Усюди палили документи, службові папери, меблі та інші легкозаймисті речі, трощили оргтехніку, били вікна, перевертали та громили автівки, підпалювали приміщення.

За офіційною інформацією, під час захоплень райвідділів міліції Львова зникла величезна кількість зброї: 126 автоматів Калашникова, кілька сотень пістолетів Макарова та навіть 3 снайперські гвинтівки Драгунова. Загалом втрачено 1189 вогнепальної зброї та більше 13 тис. бойових набоїв.

Вдень 19 лютого під час координаційної наради у Львівській обласній раді тодішній начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк повідомив, що протягом ночі зникло 126 автоматів Калашникова, кілька сотень пістолетів Макарова та навіть 3 снайперські гвинтівки Драгунова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ