Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція затримала чоловіка, який два роки тому викрав колекцію старовиного живопису

Поліція затримала чоловіка, який два роки тому викрав у 56-річної львів'янки колекцію старовинних полотен живопису. Картини XIX століття зловмисник переховував в орендованому гаражі.Про це Гал-інфо повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

4 червня 2014 року, до правоохоронців надійшла заява від львів‘янки, про те, що у період з 21.30 3 червня по 03.00 4 червня 2014 року, до її квартири на вулиці Гвардійській у Львові, пошкодивши балконні двері, проникли невідомі, які викрали з помешкання  сім картин живопису XIX століття.

Оцінити суму збитків заявниця не могла, оскільки колекція живописних полотен дісталася їй у спадок.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому,- карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років).

Правоохоронці встановили і 4 липня 2016 року у місті Львові затримали причетного до крадіжки колекції картин з помешкання львів‘янки.  Ним виявився 44-річний раніше судимий за скоєння розбійного нападу житель Львова. Викрадені  полотна зловмисник переховував в орендованому гаражі на території одного з гаражних кооперативів Львова.

«Всі сім живописних полотен, викрадених з квартири жителька Львова,  були виявлені та вилучені під час санкціонованого обшуку  в орендованому зловмисником гаражі. Картини перебувають у хорошому стані і не зазнали пошкоджень. Їх буде повернено власниці», - розповів заступник начальникауправління кримінальної поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області майор поліції Олександр Костенюк.

Вартість і художню цінність колекції картин встановлять експерти.

Правоохоронці встановлюють причетність вказаної особи до скоєння інших злочинів на території міста Львова.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ