Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політична трагікомедія навколо громадянства Саакашвілі продовжується

Політична трагікомедія навколо громадянства українського грузина Міхеїла Саакашвілі продовжується. Подальші наступні події після рішення Петра Порошенка про відмову грузину в українському громадянстві показали, що екс-грузинський президент втратив підтримку світових лідерів – усі вони промовчали у відповідь.

Але Саакашвіллі  не вгамується і  продовжить індивідуальне політичне шоу. І ще не раз поставить діючу владу в незручне міжнародне становище. Наступна акція, чи це концерт, на українсько-польському кордоні в Краківці передбачається на 10 вересня. Купуйте квитки та займайте місця!

Наскільки має бути слабка Українська держава в очах несамовитого грузина, що він оголошує про такі речі. Він має намір «прориватися» через український кордон, не маючи легальних документів для його перетину. Себто, колишній президент Грузії, юрист, магістр права, випускник Колумбійського університету (США), потім міністр юстиції Грузії, який проходив стажування в Академії міжнародного права в Гаазі буде «штурмом» проходити державний кордон в напрямку території держави, яка відмовила йому у громадянстві.

З іншого боку, він – особа без громадянства, яка має право на справедливе правосуддя, навіть в Україні. І якщо наша влада декларує загальноприйняті європейські демократичні  принципи – то не має ні юридичного, ні морального права відмовляти Міхеїлу Саакашвілі у праві в суді доводити законність чи незаконність надання йому українського громадянства.

Згадаймо, що  будучи  Президентом Грузії Саакашвіллі добився успіхів у реформуванні системи влади і змінив цю країну. Але він діяв жорсткими, і часто диктаторськими методами, які межували із порушеннями Конституції та законодавства Грузії, його звинувачують у численних порушеннях законодавства  і,  навіть, у причетності до вбивства прем’єр-міністра Грузії Зураба Жванії. Але це було на території Грузії і хай самі грузини у цьому розбираються, де правда, а де брехня.

Чи потрібен був цей цирк українському президенту? На моє переконання – ні. Ні партія Рух нових сил, ні сам Саакашвіллі в силу свого рейтингу не становили  «політичної смертельної загрози», щоб йти на такий безглуздий та небезпечний відносно наслідків в плані іміджу крок. О, де ви світлі уми Адміністрації президента, що займаються виборами? Таке проспати!? Ну хіба свідомо працюєте на «підставу» свого шефа.

Тепер події будуть розгортатися по плану «Савченко-2» за участю Юлії Тимошенко та інших дрібніших та жадних на безплатний піар народних депутатів. Порошенко – мов  шаховий  гросмейстер, що попав в безвихідь, кожний його крок приводить до погіршення політичної позиції – цугцванг. А кінцевими вигодонабувачами із цієї ситуації стануть всі опозиційні сили та особи, які зуміють «погрітися» у відблисках пожеж та скандалів, які організовує зараз в Україні Саакашвіллі. А він це робите вміє.

Юрій КМІТЬ, Західний Інформаційний Фронт

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ