Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політики всього світу засудили замах на члена Конгресу США

Ряд відомих політиків засудили напад на члена Конгресу США Габріель Гіффордс та її прихильників в американському штаті Арізона.

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле сказав, що "шокований" подією. На Кубі Фідель Кастро заявив, що навіть незважаючи на свої розбіжності з адміністрацією президента США Барака Обами, не може змиритися з "абсурдною і несправедливою" загибеллю людей.

Напад стався в суботу 8 січня в місті Тусон на зустрічі Гіффордс зі своїми виборцями. Озброєний чоловік відкрив стрілянину під час її виступу.

Політик отримала кульове поранення у голову. Повідомляється, що шестеро людей, зокрема помічник конгресмена і федеральний суддя Джон Ролл, загинули. За останніми даними, 19 дістали поранення.

Вогонь з напівавтоматичного пістолета на очах сотень присутніх відкрив 22-річний Джаред Лофнер, який своїми улюбленими книгами називав "Майн Кампф" Гітлера і "Комуністичний Маніфест" Маркса і Енгельса. 

Президент Барак Обама виступив на прес-конференції у Вашингтоні з короткою заявою, в якій назвав Гіффордс особистим другом і висловив надію на її одужання. "У нас ще немає відповідей на всі питання, - продовжив Обама. - Але ми знаємо, що такий безглуздий і жахливий акт насильства не повинен мати місця у нашому вільному суспільстві".

40-річна Габріель Гіффордс, член демократичної партії, представляє в Конгресі 8-й округ штату Арізона з 2007 року. Вона є членом кількох комітетів конгресу, в тому числі комітету зі збройних сил і комітету із зовнішньої політики, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ