Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Пологовий будинок у Червонограді необхідно здати цього року, – М. Цимбалюк

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк 28 січня у межах робочої поїздки до Червонограда оглянув хід реконструкції пологового будинку Червоноградської ЦМЛ, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Голова ЛОДА мав низку зауважень до ведення будівельних робіт, зокрема якості будівельних та оздоблювальних матеріалів, які використовує підрядник:«Питання викликає і збільшення видатків з 15 млн до 19 млн, яке цьому обгрунтувння? За кожною копійкою має бути жорсткій контроль. Будівництво ведеться коштом держави, області з місцевого бюджету. Ми хочемо, щоб громада Червонограда отримала пологовий будинок цього року, його розпочали будувати багато років тому. Зараз у ньому важливо запустити систему опалення».

Також голова ЛОДА наголосив, що у нього є зауваження до проектантів, які працювали за стандартами радянського періоду: «Зараз вони не відповідають вимогам міністерства охорони здоров’я. Необхідно внести зміни до проектно-кошторисної документації».

Довідково:

Загальна кошторисна вартість по зведеному кошторису складає 19449,4 тис. грн. (попередня – 15472,3 тис. грн.).

Перерахунок проектно-кошторисної документації спричинений через цілий ряд внесених змін у процесі реконструкції, зокрема відповідно до нових санітарних вимог у палатах додатково допроектовано санітарні вузли (туалети, душові кабіни). Також у попередньому кошторисі не було передбачено придбання апарату УЗД вартістю 718,4 тис. грн. та різниця у вартості ліфтів – 343,0 тис. грн. та збільшено вартість апарату інгаляційного наркозу на 94,0 тис. грн. Всього по обладнанню збільшено кошторисну вартість на 1155,4 тис. грн. Також збільшена вартість будівництва через збільшення заробітної плати будівельникам.

Програмою соціально-економічного розвитку Львівської області у 2010 році на реконструкцію пологового будинку у м. Червонограді було виділено 7006,0 тис. грн, в тому числі із стабілізаційного фонду державного бюджету 3986,0 тис. грн., обласного бюджету - 1000,0 тис. грн., місцевого бюджету - 2020,0 тис. грн.

Виконано робіт у 2010 р. на 4929,7 тис. грн (державний бюджет – 3986,0 тис. грн, обласний бюджет – 300,0 тис. грн, місцевий бюджет – 643,7 тис. грн).

Для завершення реконструкції відповідно до нового зведеного кошторису необхідно 5701,9 тис. грн, в тому числі придбання обладнання – 3297,1 тис. грн, будівельно-монтажні роботи 2404,8 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ