Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Польща допоможе Україні модернізувати ТЕС

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Республіки Польща Евою Копач, яка перебуває зі своїм першим робочим візитом в Україні. Візит польського прем’єра присвячений поглибленню двосторонніх економічних стосунків між урядами України та Польщі, а також нарощуванню взаємовигідної торгівлі між двома країнами, повідомила прес-служба Президента України.

Під час зустрічі сторони обговорили поточний стан україно-польських стосунків, координацію дій щодо поглиблення європейської інтеграції України та забезпечення фінансової допомоги Україні з боку Європейського Союзу, зокрема Третього пакету макрофінансової допомоги ЄС.

Президент України подякував Прем'єр-міністру Польщі за гуманітарну допомогу, яка надається Польщею.

Окрему увагу сторони приділили співпраці в оборонній сферах, зокрема в контексті активізації взаємодії у військово-технічному співробітництві та пришвидшенні процесу формування Українсько-польсько-литовської бригади.

У ході обговорення співпраці двох держав в енергетичній сфері Прем`єр-міністр висловила готовність польської сторони взяти участь у модернізації українських електростанцій з метою розширення їхніх технічних можливостей щодо використання різних видів вугілля, що, у свою, чергу, спрятиме зростанню енергетичної незалежності України.

Окремо Ева Копач повідомила про рішення польського Уряду надати Україні кредитну допомогу обсягом 100 млн. євро, яка може використовуватись Україною на проекти щодо відновлення Донбасу та на заходи щодо підтримки реформ.

Крім того, Прем`єр-міністр повідомила про рішення польської сторони виділити 500 додаткових стипендій для студентів з сімей українських військовослужбовців та мешканців Донбасу для навчання в освітніх закладах Польщі.

Голова Ради міністрів Республіки Польща запросила Президента України взяти участь в урочистостях з нагоди вшанування 70-річниці звільнення концтабору «Аушвіц».

Сьогодні ж у Києві має відбутися чергове засідання Міжурядової україно-польської комісії з питань економічного співробітництва.

Голову Ради міністрів Республіки Польща супроводжують міністри фінансів, культури та національної спадщини, інфраструктури та розвитку, науки та вищої освіти, національної освіти, а також заступники міністрів закордонних справ, економіки та національної оборони.

В робочій зустрічі також взяли участь Заступник Глави АПУ з міжнародних питань В.Чалий, Посол України в Республіки Польща А.Дещиця, Посол Польщі в Україні Г.Литвин, представники польського уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ