Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща може направити до Малі військових інструкторів

Польща може вислати до західноафриканської країни Малі, де урядові війська ведуть бойові дії з ісламістськими бойовиками, більше десяти військових інструкторів. Про це у п'ятницю в інтерв'ю Польському радіо заявив міністр національної оборони РП Томаш Сємоняк.

"Бачачи, як триває підготовка до місії ЄС, в розрахунок береться виїзд до 300-400 інструкторів. Тому можна розраховувати, що більше десятка інструкторів може бути з Польщі", - наголосив Сємоняк.

При цьому він визнав, що жодних рішень з цього приводу польська сторона ще не прийняла.

"Очікуємо на подальші дії ЄС. Його представники їдуть на рекогносцировку до Малі, щоб оцінити ситуацію", - повідомив Сємоняк.

Керівник МНО Польщі також підкреслив, що військовослужбовці не братимуть участь у бойовій місії.

Нагадаємо: секретар Ради національної безпеки Польщі Станіслав Козєй у п'ятницю повідомив, що рішення про участь Польщі у навчальній місії ЄС в Малі може бути прийняте до кінця січня.

У четвер, 17 січня, країни ЄС прийняли рішення про започаткування в Малі військово-навчальної місії. Брюссель прискорив свої дії у зв'язку з наступом ісламістських бойовиків з півночі країни. За кілька тижнів Євросоюз планує вислати до цієї західноафриканської країни 200 військових інструкторів і 250 військовослужбовців для їх охорони.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, ситуація у Малі загострилася в останні тижні, коли бойовики ісламістських угруповань, які окупували північ країни, почали нападати на позиції урядових військ і в центральній частині республіки. 11 січня на прохання уряду Малі у центральній частині країни було розгорнуто військовий контингент Франції, щоб допомогти у протидії місцевим радикальним ісламістським угрупованням. Планується також, що до 26 січня на територію Малі перекинуть близько 2 тис. солдатів збройних сил західноафриканських країн.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ