Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Польща не продовжуватиме будівництво Одеса-Броди, - Азаров

Польща поки що не збирається продовжувати будівництво нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Під час спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook український прем'єр повідомив, що Україна неодноразово пропонувала польським партнерам добудувати нафтопровід, проте "поки вони не вважають це за доцільне для себе", повідомляє Кореспондент.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у квітні минулого року заявляв, що Варшава як і раніше зацікавлена ​​в добудові нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька і Гданська. Можливість використання такого маршруту виникла у зв'язку з введенням в експлуатацію другої черги Балтійської трубопровідної системи (БТС-2), яка з'єднує нафтотранспортну систему Дружба з російськими портами на Балтійському морі.

Спочатку нафтопровід будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи і був вперше використаний в2001 році. Однак на практиці Одеса-Броди тривалий час використовувався в реверсному режимі (у напрямку терміналу Південний).

Разом з тим зараз нафтопровід працює в аверсному режимі (прямому напрямку) і поставляє азербайджанську нафту на Мозирський НПЗ в Білорусі.

При цьому в лютому 2012 року Україна і Чехія планують провести переговори про постачання сировини через Одеса - Броди і через одну з гілок нафтопроводу Дружба на чеський НПЗ в Кралупах.

Як повідомлялося, в листопаді Кабмін схвалив законопроект щодо транзиту нафти з Азербайджану. Тоді заявлялося, що Україна має намір прокачати до 20 млн тонн азербайджанської нафти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ