Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Польща та Україна підписали протокол, що полегшить перетин українсько-польського кордону

Сьогодні, 24 січня, у Львові в Палаці Потоцьких (вул. Коперніка,15) голови митних відомств України та Польщі підписали протокол про співпрацю. Документ дозволить спростити та прискорити перетин українсько-польського кордону.

Договір підписали голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік та заступник міністра фінансів – генеральний директор Митної служби Республіки Польщі Яцек Капіца.

«Нині було обговорено ряд важливих питань, які стосуються завершення нашої спільної підготовки до ЄВРО–2012. Також було обговорено питання обміну інформацією, впровадження нового пілотного проекту «FastWay», завершення будівництва пунктів пропуску, проблему боротьби з контрабандою»,– розповів Ігор Калєтнік.

«Приємно відзначити, що всі ці питання мали позитивне вирішення», – підкреслив він.

За його словами, діалог з польською стороною продовжується ось уже другий день і має виключно практичний характер. «Впевнений, що це буде черговий імпульс для об’єднання наших зусиль», – зазначив Ігор Калєтнік.

«Варто відзначити, що це один із перших заходів в області у 2012 році щодо організації практичних моментів підготовки до ЄВРО-2012. Цей захід відбувається під знаком максимального спрощення митних процедур», – зазначив голова Львівської ОДА Михайло Костюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ