Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща відзначає 95-ту річницю незалежності

У Польщі в понеділок відзначають 95-ту річницю незалежності.

У цей день по всій країні заплановано проведення 315 урочистих заходів і 74 публічних зібрань, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Відновлення незалежності означає примирення з усіма сусідами і формування свідомої платформи співпраці і взаєморозуміння”, - заявив президент Польщі Броніслав Коморовський під час вручення державних нагород.

У рамках відзначення річниці незалежності Коморовський поклав квіти до пам'ятника маршалку Йозефу Пілсудському та взяв участь у святковому богослужінні на честь відновлення польської державності, що відбулася у столичному соборі святого Івана Хрестителя.

Голова ради міністрів Польщі Дональд Туск взяв участь у “Бігу незалежності” на 10 км, що відбувся вулицями польської столиці.

Опівдні глава польської держави разом з головою уряду очолили святкову ходу “Разом для незалежної”, що пройшла центральними вулицями Варшави.

З нагоди відзначення дня незалежності у Варшаві відбулися маніфестації різних політичних та громадських організацій.

Рада регентів у Варшаві 11 листопада 1918 року передала військове керівництво на польських територіях у руки звільненого з німецького полону польського політика Йозефа Пілсудського. Вважається, що цього дня Польща після більш як 120 років перерви знову отримала незалежність. Свято незалежності у цей день встановлено у 1937 році.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ