Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські ландшафтні архітектори досліджують львівський парк «Знесіння»

Протягом п’яти днів парк «Знесіння» досліджуватимуть 29 польських студентів–ландшафтних архітекторів в рамках розвитку українсько-польських взаємовідносин, партнерства та співпраці. Студенти Католицького Університету ім. Івана-Павла ІІ, що у місті Любліні, приїхали з метою обміну досвідом у галузі охорони ландшафтів. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Студенти отримають як теоретичну інформацію про стан парку в цілому, а також зможуть практично застосувати свої напрацювання. Теоретичні та практичні заняття проводять викладачі Львівського Національного Університету ім. І. Франка та дирекція парку «Знесіння».
Одне з основних завдань співпраці – збереження парку від несанкціонованих забудов, автомобільних заїздів, підпалів та інших руйнівних впливів на ландшафт парку, цінної перлини нашого міста.
Як зазначив викладач Люблінського Католицького Університету ім. Івана-Павла ІІ Войцех Янущик, входження забудови у парк погіршує з естетичного погляду краєвиди його для відвідувачів. У Польщі ситуація з парками приблизно така ж як в Україні, тому проведення чемпіонату Євро мало б поліпшити ситуацію, зазначив Войцех Янущик.
За результатами дослідження польські студенти розроблять комплексне бачення парку «Знесіння».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ