Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Польські сутенери вербували дівчат у селах Львівщини і Закарпаття

У польському місті Тарнув виявлено злочинне угруповання, яке змушувало займатися проституцією кілька десятків дівчат із західних областей України. Зараз цю справу розслідує Центральне слідче бюро польського міста Жешув і прокуратура Львівської області.

Як повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza, польські сутенери, яким допомагали українці, їздили по селах Львівської та Закарпатської областей, пропонували молодим дівчатам роботу танцівниць у Польщі.

Для прикриття сутенери організували в Польщі офіційну підприємницьку діяльність, а також легалізували перебування українок на польській території. Насправді ж у дівчат забирали паспорти і змушували надавати сексуальні послуги в орендованому приміщенні. Послуги при цьому коштували від 100 до 200 злотих.

Для того, щоб дівчата не мали можливості обманювати сутенерів, останні обладнали приміщення камерами, завдяки чому фіксували кількість клієнтів.

До "непокірних" дівчат застосовували фінансові покарання. Як відзначає польське видання, деякі з українок були змушені надавати сексуальні послуги протягом декількох років.

"Слідством встановлено, що сутенери могли отримати 5,5 млн злотих. На нашу думку, вони зробили з чужої біди постійне джерело доходів", - пояснила в коментарі для GW прокурор Потічок-Бара.

За висновком прокуратури, суд уже затримав на три місяці Катаржину М. і Роберта Л., яких звинувачують у торгівлі людьми, а також чотирьох інших осіб (двох жінок і двох чоловіків), які допомагали схиляти дівчат до проституції. У свою чергу Львівська прокуратура звинуватила українку, яка допомагала польському угрупованню вербувати дівчат.

У матеріалі наголошується, що мова йде про одну з найбільших справ з торгівлі людьми за останні роки на півдні Польщі.

Мукачево.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ