Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Польські та українські урядовці говоритимуть про інфраструктурні проекти

Упродовж 23-24 листопада у м. Красічин (Польща) та у Львові вперше відбудеться спільне виїзне засідання Комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща та Комітету з питань транспорту Верховної Ради України. Слід зазначити, що засідання ініціював Комітет ВРУ з питань транспорту. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Серед учасників – маршалок Сейму Республіки Польща Марек Кухцінський, голова транспортного комітету ВРУ Ярослав Дубневич, міністр інфраструктури і будівництва Республіки Польща Анджей Адамчик, воєвода Підкарпатська Ева Леніарт, маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортиль, голова Комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща Богдан Жоньца, міністр інфраструктури України Володимир Омелян, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова облради Олександр Ганущин.

Загалом засідання буде зосереджене на розгляді кількох питань. Зокрема, заплановано обговорити можливість відновлення залізничного сполучення за маршрутом Перемишль – Львів, а також покращення дорожньої інфраструктури у контексті відкриття планованого пункту пропуску через державний кордон "Нижанковичі – Мальховіце". Дискутуватимуть і про перспективи розбудови дорожньо-транспортної та залізничної інфраструктури в українсько-польському прикордонні в контексті будівництва VIA Carpathia та запуску залізничного сполучення за маршрутом Київ – Вроцлав – Дрезден – Париж.

Зазначимо, що у рамках участі у засіданні, завтра у Львові із робочим візитом перебуватиме міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Під час візиту він огляне перебіг ремонтних робіт на автомобільній дорозі Львів-Пустомити-Меденичі та Судова Вишня-Яворів-Рава-Руська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ