Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польський прем’єр та лідер УНП обговорили питання поглиблення міжпартійного співробітництва

Вчора, 15 листопада, з ініціативи польської сторони відбулась зустріч прем’єра Польщі, лідера правоцентристської партії “Право і Справедливість” Ярослава Качинського з лідером Української народної партії Юрієм Костенком – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ЛОО УНП.

 У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію в Україні, а також питання поглиблення міжпартійного співробітництва.
 Лідер УНП наголосив, що сьогодні національно-демократичні сили не представлені в парламенті. «Зараз ми бачимо відхід від стратегії розвитку демократії та європейської перспективи, натомість спостерігаємо дуже різкий ухил у бік Москви. Ситуація є загрозливою не лише для України, а й для наших сусідів, зокрема Польщі», - зазначив він.
 Водночас Ярослав Качинський підкреслив, що Українська народна партія повторює досвід польської правоцентристської партії „Право і справедливість”. Він наголосив, що «Право і справедливість» теж була поза парламентом, а сьогодні її представляють президент та прем’єр-міністр». Лідер УНП привітав намір Ярослава Качинського, висловленого ним під час зустрічі, про підтримку УНП в об’єднанні правих сил в Україні.
 Також під час зустрічі голова Секретаріату УНП Богдан Соколовський запропонував впровадити кілька проектів у рамках міжпартійного співробітництва. Зокрема, провести семінари, «круглі столи» з вивчення досвіду приходу до влади правоцентристів у Польщі. Ярослав Качинський дав доручення заступникові Адаму Ліпінському обговорити конкретні пункти співпраці з УНП. Наразі триває обговорення.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ