Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польський уряд виставив на продаж Варшавську фондову біржу

Польський уряд виставив на продаж Варшавську фондову біржу. Планується продати 51% акцій компанії, які належать державі. Про це повідомило РБК-Україна з посиланням Associated Press.

У повідомленні зазначено, що на покупку Варшавської біржі вишикувалася ціла черга. У шорт-листі можливих покупців опинилася Нью-йоркська фондова біржа, NASDAQ, Лондонська фондова біржа, а також компанія Deutsche Boerse, яка володіє найбільшою німецькою біржею у Франкфурті.

При цьому держава має намір зберегти у себе чималу частину акцій біржі, проте розраховує на те, що нові власники зможуть модернізувати роботу на польських фондових майданчиках. Крім того, продаж біржі, а також приватизація інших державних підприємств повинні допомогти бюджету країни в умовах економічної кризи. Передбачається, що вартість операції складе близько 4 мільярдів доларів.

Варшавська біржа, заснована ще в XIX столітті, відновила свою роботу 16 квітня 1991 р., після ліквідації комуністичного режиму. Є найбільшою фондовою біржею в Центральній та Східній Європі.

У червні 2008 р. біржа відрила своє представництво в Україні, а через місяць придбала 25% фондової біржі "Іннекс" (колишня назва - Донецька фондова біржа).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ