Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Полторак анонсував масштабну переатестацію і скорочення

Міністр оборони України Степан Полторак анонсував масштабну переатестацію і скорочення в Міноборони. Про це міністр повідомив у Фейсбук.

"Всі реформи, які ми запланували провести останнім часом, потрібно починати з Міністерства оборони України – а саме, прийняти декілька принципових рішень. Реформа Міністерства оборони України має слугувати прикладом для територіальних підрозділів управління.

Перше, я прийняв рішення щодо оптимізації штатної структури Міністерства оборони України та перегляду функціональних обов’язків офіцерів міністерства. Мушу визнати, що неможливо працювати ефективно при такому роздутому штаті – 770 посад лише у Міністерстві оборони України. У нас забагато людей, які за своїми здібностями просто не можуть приймати рішення, а знаходяться ці люди на відповідальних посадах. Тому ретельний аналіз виконавської діяльності, аудит функціональних обов’язків на предмет відсутності дублювання функцій та аудит нормотворчої бази – ось основні кроки реформ.

Щодо нормотворчої бази - потрібні чіткі вимоги, які містяться у наказах та інструкції до виконання наказів. Нам потрібно дуже багато чого міняти, бо система, яка існує зараз – не працює. Саме зважаючи на ці факти, я прийняв рішення щодо оптимізації чисельності Міністерства, паралельно буде йти робота по інших органах управління. Прийняття рішень щодо оптимізації чисельності особового складу відбуватиметься лише після проведення переатестації кожного офіцера. Під час переатестації буде з’ясовано, чи відповідає військовослужбовець займаній посаді, якщо військовослужбовець підтвердить свої професійні здібності, - йому буде запропоновано відповідну посаду, або посаду, яку він обіймав раніше, або посаду у територіальних органах управління.

Після підписання Директиви та проведення переатестації особового складу, я планую перерозподілити функціональні обов’язки всіх офіцерів, а також делегую деякі свої повноваження заступникам Міністра та начальникам департаментів. Кожен керівник повинен приймати самостійні рішення згідно повноважень, а також нести повну відповідальність за прийняті рішення.

Під час проведення переатестації військовослужбовці пройдуть випробування поліграфом.

Ще раз хочу наголосити, що суть оптимізації полягає не у механічному скороченні, а у ґрунтовній роботі щодо перегляду ролі кожного військовослужбовця під час виконання службових обов’язків", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ