Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Полторак: договір про відвід калібру менше 100 мм поки не набув чинності

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що домовленості про відвід на Донбасі озброєння калібром менше 100 мм не набув чинності з 30 вересня через обстріл бойовиків.

"Там же написано, що вони (угоди) набувають (чинності) після двох діб дотримання тиші. Сьогодні вони не набули чинності тому, що у нас на сьогодні з 00:00 годин один обстріл провокаційний був", - сказав Полторак.

Він зазначив, що в разі дотримання умов для відводу техніки наказ про відведення техніки для української сторони віддає головнокомандувач Збройних Сил - начальник Генерального штабу.

Як повідомлялося, 29 вересня ввечері тристороння контактна група (Україна - ОБСЄ - Росія) щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про відвід озброєння калібром менше 100 мм в 2 етапи.

У штабі АТО відзначали, що перший етап відводу озброєння калібру менше 100 міліметрів в зоні конфлікту на Донбасі повинен початися з Луганської області.

Як заявляв після пыдписання 29 вересня спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік, відведення озброєння на Донбасі калібром менше 100 мм буде здійснюватися в два етапи.

"Захарченко та Плотницький, як нам пообіцяли, поставлять підписи пізніше. Документ передбачає відведення у два етапи. Спочатку передбачається відведення танків, потім артилерії і далі мінометів", - сказав він.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ