Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Полторак: на врегулювання конфлікту на Донбасі можуть піти роки

Міністр оборони України заявив, що на Донбасі досі перебуває понад сім тисяч російських солдатів, та застеріг, що на врегулювання ситуації в цьому українському регіоні можуть знадобитись роки.

Урегулювання конфлікту на Сході України може затягнутися на роки. З такою оцінкою, як повідомили DW у прес-службі Міноборони України, виступив керівник відомства, міністр оборони Степан Полторак під час спілкування в Києві з іноземними журналістами в середу, 20 квітня. "На мою думку, це займе роки", - цитує слова міністра агенція AFP.

Полторак закинув Росії розміщення на Донбасі своїх військових з налагодженим механізмом ротації. "Там трохи більше семи тисяч російських військових. Вони постійно проходять ротацію", - зазначив він.

Полторак прогнозує, що проросійьскі сепаратисти на Донбасі вдаватимуться до атак на українські позиції, провокуючи вогонь у відповідь з тим, щоби виставити Київ порушником мінських угод. Водночас, за його оцінками, здатність проросійських бойовиків розпочати широкомасштабний наступ на нинішньому етапі - "обмежена".

Про озброєння

Полторак загадав і про гостру потребу в отриманні озброєнь від країн Заходу. "Що стосується потреби в летальній зброї, звісно, вона є завжди", - зазначив він і додав. - Але дуже важко сказати, чи можливе її постачання. Я гадаю, що на цьому етапі - це практично неможливо".

Нагадаємо, під час засідання тристоронньої контактної групи в Мінську, яке відбулося напередодні, заявили про різке збільшення обстрілів на Донбасі. За словами спецпредставника ОБСЄ Мартіна Зайдіка, "фіксувалося 4700 порушень лише за одну добу".

За даними прес-центру штабу АТО, за минулу добу українські позиції обстріляли 33 рази з територій, підконтрольних проросійським сепаратистам. Особливо неспокійно було в районі Авдіївки. Напередодні стало відомо про загибель трьох українських військових у зоні АТО.

dw.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ