Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Полторак: Питання 7-ої хвилі мобілізації сьогодні не стоїть

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що поки невідомо, чи буде оголошено сьому хвилю мобілізації. Про це він сказав він журналістам у Києві в четвер.

"Чи буде 7-а хвиля мобілізації - це багато від чого залежить. Ми зараз дивимося, чи є необхідність, Генштаб робить розрахунки. Я сподіваюся на збільшення кількості охочих служити в ЗСУ на контракті. Багато факторів впливають на це, але питання сьогодні не стоїть", - зазначив міністр.

При цьому, відповідаючи на запитання про те, чому почастішали випадки відвідування співробітниками військкоматів військовозобов'язаних громадян вдома, Полторак сказав: "Вони завжди так ходили, навіть коли був мир в Україні, просто тоді на них ніхто не звертав уваги".

"У нас є порядок прийняття на військовий облік, і ми повинні наводити лад у цьому обліку. Це щоденна робота працівників військкоматів. Цього боятися не треба. У часи Януковича, коли Міністерством оборони керували громадяни Російської Федерації, цей облік був знищений. Зараз нам його треба відновити ", - підкреслив міністр.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ