Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Полторак розповів, як має реагувати Україна на російську паспортизацію ОРДЛО

Міністр оборони Степан Полторак розповів, якою повинна бути реакція України на видачу російських паспортів жителям тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Про це він розповів у інтерв'ю телеканалу "Прямий", передає 5 канал.

"Ми маємо будувати свою сильну армію, давати політичну оцінку тим діям, які сьогодні відбуваються, об’єднувати наших партнерів у міжнародну коаліцію і тиснути на Росію для того, щоб вона припинила порушувати міжнародне право", – заявив міністр.

Полторак додав, що "це продовження повзучої окупації України. Це черговий експеримент, який президент РФ пан Путін вже спробував випробувати в Україні. Звичайно, що це може вплинути як на ситуацію в країні, так і на окупованих територіях".

Міністр відзначив, що "в будь-який час під приводом захисту росіян Росія зможе почати широкомасштабну агресію. І це, видача паспортів, може бути одним із елементів підготовки до таких заходів".

Як повідомляв 5.UA, 24 квітня, офіційна Москва запровадила спрощену процедуру видачі паспортів на території окремих окупованих районів Донецької та Луганської областей України. Відповідний указ підписав президент РФ Володимир Путін. 

На думку українського МЗС, це "продовження агресії і втручання в наші внутрішні справи". Очільник МЗС назвав це новим "паспортним" етапом окупації Донбасу та закликав українських громадян на окупованих Росією територіях не отримувати російські паспорти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ