Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поляки не впускають вантажівки в Україну

Польські митники оформляють вантажні автомобілі, що спрямовані на виїзд з України в Польщу, і фактично не оформляють вантажівки, які чекають на в‘їзд в Україну. Про це «Гал-info» повідомила працівник прес-служби Західного регіонального управління Прикордонної служби України Тетяна Герасимчук.
Як повідомила Герасимчук, хоч днями пропуск вантажних авто через кордон і збільшився, проте за добу проїзд транспортних засобів через кордон зменшився на 18%. «Польські митники вже почали виходити на роботу, проте зараз є тенденція лише до збільшення пропуску вантажівок з україни до Польщі, але в Україну автотранспорт фактично не оформлюють. Через це ми мали деякі заворушення в Корчові – водії вантажівок перекривали рух до пункту пропуску 3 рази, вимагаючи польських митників пропускати в Україну вантажівки», -- зазначила Герасимчук.
Наразі в пункті пропуску Рава-Руська-Гребенне черга становить 220 вантажівок з польського боку, 150 вантажівок – з українського, в пункті пропуску Краківець-Корчова на в‘їзд до України чекає 900 вантажівок, на в‘їзд до Польщі – 400 вантажних авто. В Шегинях на виїзд з України чекає 54 вантажівки, на в‘їзд в Україну 180 вантажівок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ