Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поляки знімають фільм про Борислав

Цими днями у Бориславі знімали документальний фільм. Відеозйомку проводила творча група польського телебачення. Фільм буде присвячений 625-ій річниці з часу першої писемної згадки про нафтове місто, повідомив тижневик «Каменярі».

У рамках перебування у місті нафтовиків польські документалісти збирали матеріал про довоєнний Борислав. Для цього вони зустрілися з людьми старшого покоління, а також відзняли кадри греко-католицької церкви святої Анни (колишній костел святої Барбари) та нового храму римо-католицької церкви у Бориславі.

Зацікавлення поляків до Борислава не випадкове. До 1939 року польська громада у місті нафтовиків була однією з найчисельніших. А зараз бориславські поляки компактно проживають у Польщі, зокрема, у місті Вальбжих. Тож посилений інтерес польських телевізійників цілком виправданий.

Водночас про відтворення історії та сучасності Борислава у телеформаті вже довший час говорять і у стінах міської ради. До 625-річчя міста планують відзняти ролик про Борислав. А заступник міського голови Сергій Оленич має намір привезти з державних архів усі фільми та відеоматеріали, які в різний час були відзняті у місті нафтовиків. Багато десятиліть тому, фільм про Борислав робив навіть сам Довженко. Тож сьогодні побачити усе це було б особливо цікаво. Такий подарунок з нагоди ювілею міста можуть отримати бориславці, за умови, що представникам міської влади вдасться реалізувати свої наміри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ