Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

По-людськи я розумію людей, які заблокували реставраційні роботи на площі Ринок, але ж треба довіряти фахівцям — Зеновій Сірик

Зеновій Сірик не бачить потреби у призупиненні реставраційних робіт на площі Ринок, але, зважаючи на протести громадськості, дав доручення ще раз належним чином перевірили документацію на проведення робіт і тимчасово призупинити реставраційні роботи — повідомив «Гал-info» в.о. міського голови Львова.
«Станом на сьогодні жодні контролюючі інстанції, які повинні стежити за ходом реставраційних робіт: археологи, реставратори, архітектори, не подали у міську раду серйозних застережень щодо ходу реставраційних робіт. Однак, щоб розвіяти будь-які сумніви, я  дав доручення своєму заступнику призупинити на деякий час реставраційні роботи і ще раз перевірити документацію, — зазначив Зеновій Сірик. — По-людськи я, звичайно, розумію протестувальників. Всі мешканці стурбовані ситуацією на площі Ринок, всі ми хочемо, щоб через реставрацію не загубити пам’ятки історії та археології, однак все треба робити відповідно до чинного законодавства і прислухатися до думки фахівців та контролюючих служб».
Нагадаємо, 14 квітня активісти Громадської мережі «Опора» заблокували реставраційні роботи на площі Ринок, вимагаючи оприлюднення плану реставраційних робіт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ