Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Помаранчеві програли за власним бажанням, – Polska The Times

Польське радіо зробило огляд газет про вибори в Україні.

Щоденник "Rzeczpospolita" пише: Янукович оголосив перемогу. Проросійський фаворит виборів до останньої миті не був упевнений, чи виграє. Як читаємо, другий тур президентських виборів в Україні виявився набагато більш насиченим емоціями, ніж передбачали експерти.

Коли закрито виборчі дільниці, екзит-поли вказували, що перевага Віктора Януковича – це декілька відсотків. Газета наводить пересторогу Юлії Тимошенко, що надто рано оголошувати, хто переміг.

Експерти передбачають, що прем’єрка легко не здасться. Її штаб попередив про плани звернутися до суду у справі результатів. Хоча міжнародні спостерігачі переконують: голосування відбулося згідно з демократичними стандартами – пише "Rzeczpospolita". Як читаємо, Віктор Янукович і Юлія Тимошенко готові до боротьби, якщо остаточний результат буде незгідний з їхнім бажанням.

"Rzeczpospolita" пропонує розмову з попереднім президентом Польщі Алєксандером Кваснєвським. На запитання, чи слід журитися про майбутнє України, якщо президентом стане Віктор Янукович, так як вказують опитування, Алєксандер Кваснєвський відповів, що він вірить, що Віктор Янукович тепер є зовсім іншим політиком, ніж п’ять років тому. Його оточують інші люди. Багато осіб з табору Януковича бачить свої власні можливості і перспективи у наближенні з Заходом. Вони знають, що шанси на вихід з економічної кризи, можливості модернізації промисловості та інфраструктури – дає співпраця з Європейським Союзом, у тому числі з Польщею, а не витерті шляхи СНД, читаємо у щоденнику "Rzeczpospolita". Колишній глава Польщі сподівається також, що ймовірний майбутній президент України зробив висновки з президентства Віктора Ющенка. Україна – у глибокій економічній кризі, а за п’ять років не прийнято стратегічних рішень, наголошує Алєксандер Кваснєвський. Співрозмовник газети вважає, що демократичні вибори – це не єдиний здобуток Помаранчевої Революції. Як каже, він вірить, що українська тотожність – сильніша, а до суверенності і свободи засобів масової інформації тепер ставляться більш серйозно.

Газета "Polska The Times" помістила статтю "Янукович близький здобуття України". Україна відвернулася вчора від Заходу, звертаючись до своєї могутньої сусідки, пише газета. За попередніми даними, переможцем у президентських перегонах став Віктор Янукович, який вважається приятелем Кремля. Через невелику різницю, завдяки якій він обігнав героїню Помаранчевої Революції Юлію Тимошенко, всі занепокоєно чекають офіційного підтвердження виборчого поєдинку. А країна, якщо вірити даним, розрізана майже напів – тому що голоси розклалися наполовину між двома суперниками.

"Polska The Times" пише, що помаранчеві програли за власним бажанням. І Україну чекає театр обвинувчень у виборчих шахрайствах обох кандидатів.

"Dziennik Gazeta Prawna" повідомляє, що Україна стала тепер синьою.

Тижневик "Wprost" пише про відступ помаранчевих, а тижневик "Newsweek" прогнозує, що кінець виборів не означає кінця хаосу в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ