Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помер Ярослав Дашкевич, – видатний історик, син Олени Степанівни

Сьогодні, 25 лютого, на 84 році життя помер відомий український історик, один з засновників Центру досліджень визвольного руху, член наглядової ради Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Ярослав Дашкевич. Про це повідомили в Інституті української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського Національної академії наук України, заступником директора якого був Ярослав Дашкевич. Також він очолював його Львівське відділення, – повідомили у прес-центрі Центру досліджень Визвольного руху.

 

Доктор історичних наук Ярослав Дашкевич народився 13 грудня 1926 р. у Львові. Батьком  історика був суспільно-політичний діяч, керівник спортивного товариства «Луг», підполковник Січових стрільців, пізніше: генерал-лейтенант армії УНР Роман Дашкевич. А мати – хорунжа і четар Українських січових стрільців та Української галицької армії Олена Степанівна.

 

Ярослав Дашкевич – автор понад тисячі наукових праць. У 1996–1997 роках учений очолював експертну комісію з історичних наук ВАК України.

 

Поховають українського історика на Личаківському цвинтарі у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ