Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

Померла 8-річна дівчинка, яка з липня перебувала у комі після отруєння у таборі «Славутич»

Восьмирічна дівчинка, яка перебувала в комі від 2 липня після отруєння в таборі «Славутич» на Київщині, померла, не прийшовши до тями. Про це розповів голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган.

«Вночі (12 вересня — ред.) дівчинка померла. Фактично до останнього сподівалися, що вона вийде з коми, але так і не прийшла до свідомості. Медичне заключення про причини смерті буде до кінця дня», — сказав голова ОДА.

Він також заявив, що табір «Славутич», де сталося отруєння, працює і нині.

«Він (табір — ред.) не припиняв свою діяльність. Порушуючи грубо законодавство, продовжував надавати послуги з оздоровлення. Навіть попри те, що повторні перевірки стану харчоблоку продовжували виявляти патогенні інфекції», — додав він.

За словами Горгана, рішення про закриття табору має ухвалити суд після звернення Держпродспоживслужби.

У кримінальному провадженні щодо факту отруєння тривають слідчі дії.

3 липня стало відомо, що у приватному дитячому оздоровчому таборі санаторного типу «Славутич» на Київщині отруїлися 12 дітей, 8-річна дівчинка впала у кому. 4 липня стан дівчинки, яка перебувала в комі після отруєння у таборі на Київщині, вдалося стабілізувати.

У Держспоживслужбі заявили, що діти отруїлися через протермінований йогурт.

У харчоблоці дитячого табору «Славутич» виявили 10 позитивних проб на патогенну мікрофлору.  Там знайшли стафілокок та кишкову паличку.

Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом отруєння 12 дітей.

Також уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відкрила провадження за фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі «Славутич». 

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ