Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помічник головного режисера по трупі Першого українського театру для дітей та юнацтва причиною конфлікту вважає амбіції Юрія Мисака

Конфлікт, який виник між частиною колективу Першого українського театру для дітей та юнацва та гендиректором Юрієм Думничем, є наслідком непомірних амбіцій головного режисера театру Юрія Мисака – переконаний помічник головного режисера по трупі, голова профспілки працівників культури В. Коломієць. Про це він заявив „Гал-іnfо”.

За його словами, Юрій Думнич ніколи не провокував конфлікту, а навпаки, намагався порозумітися з протестуючими акторами цивілізованим шляхом. Голодування кількох акторів театру В. Коломієць розцінює як спробу чинити тиск на робочу комісію, яка створена Мінкультом  17 травня 2006 року і повинна розслідувати конфліктну ситуацію.
„Юрій Мисак хоче керувати усім творчим процесом, в той час, як я вважаю, немає для таких амбіцій жодних обгрунтованих підстав, адже за минулий рік він поставив чотири вистави, і ті далеко не були успішними. Мисак стверджує, що йому не дають працювати, однак Юрій Думнич постійно ходить за ним і просить написати казку. Нашому театру катастрофічно бракує казок, ми втрачаємо свого глядача”, - наголосив В.Коломієць. За словами помічника головного режисера по трупі, позицію протестувальників не можна розцінювати як думку всього колективу театру, адже протест підтримує всього 31 людина, в той час як колектив налічує 98 осіб.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ