Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Помічник Путіна: Москва і Париж погодили компенсацію за "Містралі"

Росія і Франція домовилися про суму компенсації за непоставлені РФ вертольотоносці типу "Містраль" та про терміни виплат, повідомив помічник президента Росії з питань військово-технічного співробітництва Володимир Кожин.

"Я сподіваюся, що найближчим часом буде підписано домовленість про розірвання контракту, і тоді буде оголошена сума, яку Франція нам виплатить", - пояснив він.

У п'ятницю російська газета "Коммерсант" із посиланням на джерела повідомила, що Франція може виплатити Росії близько 1,2 млрд євро. Джерела видання стверджують, що Париж погодився компенсувати не лише аванс за будівництво вертольотоносців, а й витрати Росії на навчання екіпажів для "Містралів" та низку інших витрат.

Ця інформація офіційно не підтверджувалася. Очікується, що точну суму компенсації можуть оголосити у серпні.

Контракт на постачання двох вертольотоносців типу "Містраль" уклали між французькою компанію DCNS і "Рособоронекспортом" у 2011 році. Планувалося, що перший корабель надійде на озброєння російського флоту в 2014 році.

У 2014 році французький президент Франсуа Олланд заявив, що через події в Україні Франція не може передати "Містралі" Росії.

ВВС Україна

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ