Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помилка ватерполістів львівського „Динамо” ціною в Кубок України

Ватерполісти львівського „Динамо” в розіграші Кубка України, який завершився в Харкові, посіли друге місце.
Новий ватерпольний сезон в Україні стартував у Харкові розіграшем національного Кубка. Боротьбу за почесний трофей вів квартет найсильніших вітчизняних клубів – ХПУ-РШВСМ (Харків), збірна Севастополя, „Динамо” (Львів) та маріупольський „Іллічівець”. Зазначимо, що „внучата Ілліча” приїхали до Харкова резервним складом, бо основна команда в ці ж дні змагалася в Чорногорії, де вела боротьбу за вихід до 16-ти найсильніших в розіграші континентального Кубка LENA-Trofi.
Турнір розпочався із сенсації. Недооцінка сили резервістів чемпіона України дорого обійшлася збірній Севастополя, яка з рахунком 5:7 поступилася „Іллічівцю”. У другому матчі першого ігрового дня помірялися силами ХПУ-РШВСМ та „Динамо”. Цікавий та видовищний поєдинок завершився перемогою галичан – 9:7. Снайперською влучністю в складі динамівців відзначилися Віктор Момот, Сергій Грішин та Олег Добуш, які стали авторами всіх голів нашої команди.
„Динамо” було близьким до перемоги і наступного дня у зустрічі з севастопольцями, яка, як потім виявилося, стала вирішальною в боротьбі за престижний трофей. У це важко повірити, але виграючи з рахунком 5:4 за три хвилини до фінального свистка, львів’яни примудрилися за три заключні хвилин пропустити три м’ячі і в підсумку програти – 5:7. Все почалося з того, що Юрій Беген та досвідчений Максим Полегойко як то кажуть на рівному місці припустилися дитячої помилки, яка дозволила суперникам вирівняти становище – 5:5.
В принципі нічийний рахунок влаштовував динамівців, але збірна Севастополя ефективно реалізувала чисельну перевагу і вийшла вперед – 6:5. Аби спасти гру, динамівці всією командою пішли вперед, і, як це частенько буває в подібних ситуаціях, не тільки не зуміли вразити ворота суперника, а й „нарвалися” на стрімку контратаку кримчан. Ось так в майже виграному матчі „Динамо” в підсумку поступилося з різницею в два м’ячі – 5:7. Цього ж дня ХПУ-РШВСМ взяв гору над „Іллічівцем” – 9:7.
В заключному турі розлючені львів’яни каменя на камені не залишили від „внучат” Ілліча – 15:4. Але доля першого місця, на жаль, була не в наших руках. Для того, аби Кубок здобуло „Динамо”, необхідно було щоб в заключній зустрічі турніру харків’яни не поступилися кримчанам. Однак цього не сталося – збірна Севастополя впевнено обіграла господарів змагань (8:4) і стала володарем почесного трофею.
Як зазначив Ігор Зінкевич, головний тренер „Динамо”: „Спеціально до Кубка України ми не готувалися, а тому й завдання вибороти почесний трофей перед командою не стояло. У Харкові для нас головним було награти склад, а також перевірити молодь. Проте ми мали чудову нагоду виграти Кубок, але примудрилися в останній момент віддати його севастопольцям. Головною причиною невдачі у вирішальному матчі вважаю нестабільну гру практично всієї команди. Як тренер я не маю претензій хіба що до Віктора Момота та Олега Добуша, які на високому рівні відіграли всі матчі. Проте сезон лише розпочинається. Тепер будемо готуватися до чемпіонату України, який стартує 17 грудня”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ