Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 100 пікетувальників перекрили дорогу Львів - Радехів - Луцьк. Обіцяють перекрити трасу Львів - Київ

Сьогодні, 20 січня, з 12.00 до 14.00 на межі села Бабичі (Радехівський район, Львівська область)понад 100 громадських активістів перекрили рух транспорту на автодорозі Львів - Радехів - Луцьк. Про це повідомила прес-служба Радехівської районної державної адміністрації.

Учасники акції вимагали: негайно розпочати підготовку та здійснення капітального ремонту дороги Львів - Радехів - Луцьк, в першу чергу на ділянці від 32 км(с. Гайок, Добротвірський поворот) до 70 км (с. Стоянів, до межі з Волинською областю) з дотриманням всіх встановлених чинним законодавством України норм та стандартів, а також з урахуванням існуючого навантаження.

Припинити розтрату бюджетних коштів під виглядом неефективного «ямкового ремонту» доріг, особливо в дощову погоду.

Створити в місті Радехові дорожньо-експлуатаційну дільницю (ДЕД), оскільки саме в цьому місті - перетин основних доріг загальною протяжністю 140 кілометрів, всі з яких, без виключення, є аварійними та потребують ремонту та постійного догляду

До 10 лютого 2015 року письмово підтвердити конкретний календарний план заходів щодо виконання всіх вищевказаних вимог, в тому числі загальну кошторисну вартість робіт та відповідальних виконавців (повний текст в додатку).

З учасниками акції зустрівся начальник служби автомобільних доріг у Львівській області Юрій Лазаренко, який вислухав всі зауваження щодо незадовільного стану автомобільних доріг в районі.

Юрій Лазаренко зауважив, що цього року КМУ заборонено проводити капітальні ремонти автодоріг. Однак він пообіцяв зробити все можливе для того, щоб провести якісний ямковий ремонт дороги Львів – Радехів – Луцьк.

Для реалізації вимог протестувальників відбудуться робочі зустрічі Юрія Лазаренка з представниками громадськості Радехівщини 27 січня і на початку лютого.

Під час завершення акції протесту було вирішено в разі нехтуванням вимогою жителів Радехівщини щодо ремонту дороги Львів – Радехів – Луцьк провести перекриття дороги автомобільної дороги Львів-Київ.

Подаємо текс звернення цілком:

НАРОДНЕ ЗВЕРНЕННЯ-ВИМОГА

Доводимо до Вашого відома, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 р. № 301дорога Львів - Радехів - Луцьк(Н-17) загальною протяжністю 130,5 км єдорогою національного значення!Станом на сьогоднішній день вказана дорога, особливо на ділянці від 32 до 70 км, є непридатною для користування через аварійну «ямковість». В результаті такого стану тисячі автомобілів псуються, перевізники відмовляються обслуговувати населення, підприємства не можуть розвиватися, люди не можуть вчасно доїхати на роботу та на навчання, - а в результаті кожен, хто стає «заручником» вимушеного користування цією аварійною дорогою, неодмінно несе величезні збитки фінансів, часу та втрачених можливостей. Разом з цим, аварійна ситуація із дорогою Н-17 несе ще значно більш серйозні наслідки, адже люди, які змушені нею пересуватися, постійно піддаються ризику потрапити в дорожньо-транспортну пригоду, щоразу перебуваючи в небезпеці для свого життя та здоров'я, а мешканці віддалених куточків залишаюся позбавленими можливості розраховувати на вчасне прибуття автомобілів швидкого реагування, таких, як швидка медична допомога, пожежні автомобілі, наряди міліції.

Чому Державне агентство автомобільних доріг України як спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади не виконує свої зобов'язання визначені законом, зокрема щодо «забезпечення безперервних, безпечних, економічних та зручних умов руху транспортних засобів», а також щодо організації ремонту та утримання вищевказаної дороги за встановленими для неї будівельними нормами? Чому дозволяє собі нехтувати інтересами людей та безпекою для їх життя і здоров'я?

Чому незважаючи на неодноразові звернення депутатів та жителів Радехівщини до усіх відповідальних за утримання доріг державних структур вищевказана дорога Н-17 вже більше десяти років не ремонтується належним чином? Причиною цього є непрофесіоналізм, безвідповідальність, неефективність та злодійство!

Щодо можливих посилань на відсутність коштів у державному бюджеті, хочемо заздалегідь навести Вам дані попередніх підрахунків, згідно з якими із семи автозаправних станцій на теренах міста Радехова загальна сума дорожнього акцизу з вартості реалізованого бензину щомісячно сягає 6-10 млн. гривень!

У зв'язку із вищевказаним, ми - жителі Радехівщини,

ВИМАГАЄМО:

1.Негайно розпочати підготовку та здійснення капітального ремонту дороги Львів - Радехів - Луцьк, в першу чергу на ділянці від 32 км (с. Гайок, Добротвірський поворот) до 70 км (с. Стоянів, до межі з Волинською областю) з дотриманням всіх встановлених чинним законодавством України норм та стандартів, а також з урахуванням існуючого навантаження.

2.Припинити розтрату бюджетних коштів під виглядом неефективного «ямкового ремонту» доріг, особливо в дощову погоду!

3.Створити в місті Радехові дорожньо-експлуатаційну дільницю (ДЕД), оскільки саме в цьому місті - перетин основних доріг загальною протяжністю 140 кілометрів, всі з яких, без виключення, є аварійними та потребують ремонту та постійного догляду.

4.До 10 лютого 2015 року письмово підтвердити конкретний календарний план заходів щодо виконання всіх вищевказаних вимог, в тому числі загальну кошторисну вартість робіт та відповідальних виконавців.

Як зазначено у Конституції України, держава відповідає перед людиною за свою діяльність, дбає про забезпечення гідних умов її життя, а життя та здоров 'я людини визнаються одними із найвищих соціальних цінностей.

А тому, в разі невиконанняу встановлений строкнаших висловлених законних вимог щодо забезпечення цих конституційних гарантій,ми будемо змушені вжити більшрадикальніших заходів!

І на нас ніщо не зупинить!.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ