Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Понад 10 мільйонів гривень надійшло у міський бюджет від приватизації комунального майна у першому кварталі

Понад 10 мільйонів гривень надійшло у міський бюджет Львова від приватизації комунального майна за перший квартал, що становить 99.7 % виконання доведених показників бюджету на цей період.
Понад 80 мільйонів надійшло у 2008 році від приватизації майна комунальної власності міста. Зокрема, у минулому році управління комунальної власності Львівської міської ради забезпечило надходження від приватизації комунального майна в розмірі 86 426 тис. грн. Це на 31 126 тис. грн. (56%) більше, ніж у 2007 році, та на 3 966 тис. грн. (5%) більше в порівнянні з 2006 роком. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міськради.
«Одним з вдалих інструментів надходжень коштів в міський бюджет Львова є передача конкурсним шляхом приміщень комунальної власності в оренду», ─ зауважив начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Євген Климович.
Станом на кінець березня управлінням комунальної власності проведено конкурс по переданню 55 об’єктів комунальної власності територіальної громади Львова в оренду, що перевищує кількісні показники за весь минулий рік на 20%.
Станом на 20 березня 2009 року кількість об’єктів комунальної власності, що на конкурсній основі була передана в оренду, сягнула вже 55. Сума орендної плати за користування цими об’єктами за місяць становить близько 54 тис. грн., за рік – 650 тис. грн., і саме такі суми отримуватиме міський бюджет за оренду до того часу вільних об’єктів, що не використовувались міським господарством.
При засіданні комісій щодо розгляду об’єктів враховуються в першу чергу інтереси мешканців. «Якщо об’єкти є в житловому будинку, ─ надається можливість самим мешканцям будинку взяти в оренду приміщення під господарські потреби», ─ підкреслив Є. Климович. Так в 2009 році 27 будинків отримали право на оренду об’єктів комунальної власності Львова для господарських цілей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ