Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Понад 15 млрд грн на вакцини проти COVID-19 та 595,5 млн на трансплантацію закладає МОЗ у проєкт бюджету

У проєкт бюджету на 2021 рік МОЗ закладає 15,08 млрд грн на вакцини проти COVID-19. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на засіданні Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування 28 вересня, передає пресслужба МОЗ.

Ці кошти підуть на вакцинацію людей з груп ризику.

“Ми заклали відповідні кошти на боротьбу з епідеміями та на заходи, які з цим пов'язані, зокрема і на вакцинацію. Виходили ми з тієї вартості вакцин, яку нам надали кілька компаній, які зараз знаходяться на третій фазі клінічних випробувань. Вакцинація буде проводитися коштом держави громадянам, які знаходяться у групі ризику: медичні працівники, особи віком понад 65 років, працівники освітньої сфери, особи з хронічними захворюваннями тощо. Ці категорії населення визначені згідно з рекомендаціями Європейської комісії та МОЗу”, — повідомив Максим Степанов.

Водночас міністерство планує збільшити видатки на розвиток трансплантації в Україні до 595,5 млн грн. Цього року на операції з пересадки органів було заплановано 112 млн грн, і ця сума станом на зараз майже вичерпана.

“Залишилося 8 млн грн, які ми передали у резерв. На них розраховуємо здійснити першу в історії України пересадку легень, також запланована трансплантація кісткового мозку. Вже зараз бачимо дефіцит коштів, тому заклали більшу суму видатків на наступний рік”, — зазначив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ