Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 28,5 тисячі мешканців Львівщини офіційно володіють зброєю

28 тисяч 512 мешканців Львівської області офіційно є власниками мисливської вогнепальної зброї — повідомив «Гал-info» начальник відділу дозвільної системи та ліцензування Управління громадської безпеки УМВСУ у Львівській області Володимир Цікало. За його словами, в особистому користуванні вони мають 32 тис. 766 одиниць зброї. Зокрема, 29 тис. 982 одиниць гладкоствольної зброї, 2 тис. 471 одиниці нарізної і 317 одиниць комбінованої зброї.
 Від початку 2006 року дозвіл на придбання і зберігання зброї отримало 1 тис. 922 мешканців нашої області, що на 227 більше, аніж минулоріч. Зокрема, 283 дозволи правоохоронні органи видали на володіння нарізною зброєю, 747 — гладкоствольною й 892 дозволи на придбання і зберігання спецзасобів для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями. Крім цього, від початку року видано 1 тис. 695 дозволів на володіння газовою зброєю.
 Як повідомив Володимир Цікало, той, хто володіє зброєю, кожних три роки зобов’язаний її перереєструвати та отримати новий дозвіл. З 18-ти років людина має право на володіння газовою зброєю та спецзасобами з гумовими кулями, з 21-го — гладкоствольною і з 25-ти років — нарізною зброєю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ