Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Понад 50 тис. заяв про насильство в сім'ї зафіксували дільничні цього року

Упродовж п’яти місяців цього року дільничні склали близько 30 тисяч адмінпротоколів за насильство в сім’ї. Загалом за вказаний період до Нацполіції надійшло понад 50 тисяч заяв, повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством. Понад півтисячі заяв з цієї кількості – подали діти. Про це сьогодні, 25 червня, повідомив заступник начальника Управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Андрій Лабунь. Повідомили у департаменті комунікації національної поліції України.

За його словами, упродовж п’яти місяців 2018 року до Нацполіції надійшло 50,1 тисячі заяв, повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством. 501 заяву про протиправні дії стосовно них зробили діти. 

За вказаний період поліцейськими виявлено 43,4 тисячі адміністративних правопорушень за фактами вчинення домашнього насильства. Відтак до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП притягнуто 33 618 осіб. Крім того, майже 8 тисяч осіб вчинили порушення повторно.

Водночас від правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством, потерпіло 1230 осіб. Серед них – 1093 жінки, 102 чоловіки та 35 дітей.

«Безпосередньо дільничними офіцерами поліції складено майже 30 тисяч адміністративних протоколів. Це становить понад 68 відсотків від загальної кількості», – наголосив Андрій Лабунь.

Він додав, що за результатами розгляду заяв та повідомлень про факти вчинення насильства в сім’ї відкрито 356 кримінальних проваджень. З них, зокрема, за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України – 23 кримінальні провадження,  за ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) – також 23 провадження, за ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) – 24, ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) – 239.

Заступник начальника Управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції наголосив, що з початку роботи мобільних груп пілотного проекту «ПОЛІНА» здійснено майже 3,3 тисячі виїздів за повідомленнями про факти насильства в сім’ї.

«Хочу зазначити, що протягом роботи мобільних груп з реагування на факти вчинення насильства в сім’ї на Національну «гарячу лінію» надійшло понад 500 повідомлень про якісну та ефективну роботу поліції. Зазначену інформацію надала громадська організація «Ла Страда-Україна»», – підкреслив Андрій Лабунь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про новації в протидії насильству в сім'ї: кримінальна відповідальність та суттєве обмеження прав порушника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ