Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Понад 5 000 аптек уже приєдналися до оновленої урядової програми реімбурсації “Доступні ліки”.

Понад 5 000 аптек уже приєдналися до оновленої урядової програми реімбурсації “Доступні ліки”, - Національна служба здоров'я України.
Програма "Доступні ліки"

На 29 березня Національна служба здоров’я України отримала заяви від 772 закладів, уклала договори з 679 юридичними особами - аптечними закладами України. Серед них - 408 приватних закладів, 169 ФОП та 102 комунальних аптечних заклади.

Уже з 1 квітня пацієнти з діабетом ІІ типу, бронхіальною астмою та серцево-судинними захворюваннями зможуть отримати “Доступні ліки” в 5 023 аптеках та аптечних пунктах.

Лідерами серед регіонів за кількістю аптек та аптечних пунктів, що приєдналися до програми “Доступні ліки”, стали Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Донецька області та м. Київ.

Нагадуємо, що з 1 квітня урядова програма реімбурсації “Доступні ліки” переходить в адміністрування Національної служби здоров’я України. 
Рецепт на “Доступні ліки” стає виключно електронним, виписати його може лише лікар первинної допомоги, з яким пацієнт підписав декларацію. Тому, якщо ви не обрали свого лікаря, поспішіть це зробити.

Отримати ліки за електронним рецептом можна буде в будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ на участь у програмі, - незалежно від місця проживання або прописки пацієнта.

Перелік аптек, де можна отримати “Доступні ліки”, можна знайти на сайті НСЗУ www.nszu.gov.ua або запитати в оператора контакт-центру НСЗУ за коротким номером 16-77. Також на дверях усіх аптек-учасниць програми найближчим часом з’являється наліпки “Тут є доступні ліки”.

“Доступні ліки” стають доступнішими!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ