Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 800 студентів пройшли стажування у Львівській міській раді

У Львівській міській раді вже протягом декількох років діє програма «Перший кар’єрний крок», яка дає змогу студентам та молоді отримати необхідну практику в органах місцевого самоврядування та втілити свої проекти. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За час існування програми, нею скористалося понад 4 тис. студентів, які самостійно обирали сфери, в яких вони могли б пройти стажування у Львівській міській раді. Протягом 2011 року таку можливість здійснили понад 800 студентів, які стажувалися за різноманітними спеціальностями, які в повній мірі відповідали їхнім подальшим кар’єрним планам. Серед них економіка, фінанси, менеджмент, туризм, маркетинг, документознавство, економіка підприємства, тому найбільше стажувальників в минулому році було в управліннях економіки і зовнішньоекономічних відносин та інвестицій, а також у відділі прес-служба.

Однак, 3% стажувальників поповнили штат Львівської міської ради протягом цього року.

«На сьогодні маємо таку ситуацію, що у конкурсах на заміщення вакантних посад беруть участь студенти, що стажувались у 2007 році», - зазначила начальник відділу кадрів Галина Бордун.

Важливим аспектом стажування у Львівській міській раді є не лише досвід роботи, але й можливість втілення цікавих проектів самими стажувальниками. Так, минулорічні стажувальники брали участь у досліджені стану вивозу твердих побутових відходів, дослідження діяльності ОСББ тощо.

Ще однією надзвичайно важливою подією 2011 року в сфері стажування стало підписання угоди з 20 внз Львова про можливість проходження офіційної практики у Львівській міській раді (в тому числі і районних адміністраціях). Серед них – представники найбільших у місті навчальних закладів, які готують спеціалістів за різними спеціальностями. Це дає можливість студентам значно легше пройти офіційно практику, а Львову – отримати цікаві ідеї вирішення проблем.

Найприємнішим моментом практики, звичайно, є нагородження. Таке нагородження відбувається раз в півріччя. Цієї п’ятниці, 27 січня, відбудеться нагородженняза результатами ІІ півріччя. Дипломи отримають близько 150 стажувальників.

Для студентів, які мають бажання пройти стажування у Львівській міській раді, слід звертатися: пл. Ринок 1, каб. 215, керівник програми «Перший кар’єрний крок» Галина Бордун, 297-57-59.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ