Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад шість тисяч дітей отримали від Святого Миколая, окрім подарунків, персональні листи

У межах першої Всеукраїнської екуменічної благочинної акції «Святий Миколай мандрує Україною» понад шість тисяч потребуючих дітей по всій Україні, окрім подарунків, отримали персональні листи від Святого Миколая. «Ми розуміємо, що одноразова матеріальна допомога з нагоди дня Святого Миколая – це важливо, однак діти мають зрозуміти, що цей святий постійно про них дбає», – розповів співорганізатор акції, секретар Патріаршого Собору УГКЦ о. Ростислав Пендюк.
У листі Миколай розповідає про своє земне життя і просить дітей потоваришувати з ним. «Зараз я живу на небі біля Всемогутнього Господа і молюся за Твоє здоров’я. Тому і Тебе прошу молитися до Бога», – пише Святий Миколай до дітей. Також у своєму листі він переконує малят, що завжди буде їм з неба допомагати.

«Ми вдалися до такого кроку через те, що акція охоплює понад шість тисяч дітей-сиріт, напівсиріт, дітей із малозабезпечених сімей, яким у першу чергу бракує духовного тепла. Отримавши листа від Святого Миколая, вони знатимуть, що вже не самотні, що на світі є хтось, хто про них піклуватиметься», – наголосив координатор акції, голова молодіжної християнської організації «Витанія» Тарас Яценко. 
Акція стартувала 16 грудня у Тернополі, де 150 дітей з п’яти сиротинців та інтернатів, зокрема для дітей з церебральним паралічеми та дітей зі зниженим слухом, отримали подарунки від Святого Миколая. Також 16 грудня отримали подарунки і поспілкувалися з помічниками Миколая з Форуму молодих лідерів України 100 дітей на Полтавщині. 17 грудня Святий Миколай вже помандрував до Херсону, де в кінотеатрі «Україна» на нього чекали 500 діток з потребуючих сімей. Окрім подарунків, вони подивилися мультфільм «Різдв’яна казка» (українською мовою!) та виставу аматорського колективу зі Львова.
Відтак «львівський» Святий Миколай завітав до дітей у Волинській, Івано-Франківській, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Одеській, Кіровоградській, Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Луганській ну і, звичайно, Львівській областях. Натомість до тих дітей України, до яких Святий Миколай не зміг особисто прийти, він звернувся у День Свята вранці із вітальним словом у прямому ефірі телеканалів «1+1» та «Інтер». Загалом у межах акції подарунки від Святого Миколая отримали понад 6 000 дітей-сиріт, напівсиріт, дітей із малозабезпечених сімей у 18 областях України.
Чотири роки тому акція, у межах якої потребуючі діти отримували подарунки від Святого Миколая, розпочалася у Львові. Тут вона носила назву – «Святий Миколай у Львові».
«Зараз у Львові дуже багато організацій опікуються потребуючими дітьми, тому ми пішли на схід і південь України, де більшість дітей навіть не знають, хто такий Святий Миколай. Там ми провели своєрідну популяризацію українських традицій, звичаїв, а також української мови, оскільки привезли туди цікаві дитячі книги та журнали українською мовою», – розповів координатор акції Тарас Яценко.  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ