Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад тисячу членів профспілкових організацій мітингують біля пам’ятника Тарасові Шевченку

Більше тисячі членів профспілкових організацій зібралися сьогодні, 23 травня, на мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Як пояснив „Гал-іnfо” голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько, рішення про проведення страйку зумовлене постановами Кабміну та постановами центральних органів влади щодо підвищення цін на електроенергію та природний газ.
11 травня рішення про проведення страйку було прийняте Всеукраїнською федерацією профспілок, а 15 травня - Об’єднанням профспілок Львівщини. Члени профспілкових організацій вимагають, щоб уряд призупинив дію постанов про підвищення тарифів та негайно провів з цього приводу переговори із профспілками. „Підвищення тарифів є абсолютно, на наш погляд, невмотивоване, адже ніхто не пояснив, чому ціни на газ та електроенергію мають збільшуватися на 25%, а не, скажімо, на  10 чи 30% Однак, якщо уряд вже пішов на такий крок з підвищення тарифів і зараз не може чи не хоче відмінити свою постанову, то повинен покращити рівень соціальний захист населення, адже далеко не всі українці зможуть платити за електроенергію і газ за новими тарифами”, - пояснив Роман Дацько.
За його словами, 31 травня в Господарському суді Києва відбудеться слухання позову федерації профспілок України щодо невмотивованості підвищення тарифів. Якщо суд відхилить позов, то профспілки продовжуватимуть акції протесту. Сьогодні о 22.00 500 представників Об’єднання профспілок Львівщини, за словами Романа Дацька, вирушають до Києва, щоб вручити прем’єр-міністру Єханурову резолюцію сьогоднішнього львівського мітингу, а також візьмуть участь у всеукраїнській акції протесту профспілок, яка відбудеться завтра під стінами Кабміну.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ