Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Попри заборону суду львівські комуністи та націоналісти таки зібралися біля Монументу Слави на Стрийській . Сутички наразі словесні

Попри заборону Львівського окружного адміністративного суду проводити сьогодні біля Монументу Слави будь-які акції, представники націоналістичних та лівих сил таки зібралися сьогодні на вулиці Стрийській.

На даний момент біля Монументу Слави зібралося близько 300 представників правих сил – серед них партійці Львівської організації КУНу, ВО „Свобода”, Української партії. Вони стверджують, що про заборону суду проводити мітинг знають, однак прийшли до Монументу, щоб не дозволити комуністам провести їхню акцію.

„Ми виконуємо постанову суду. Наше завдання – не допустити тут комуністичного шабашу. Вони не мають права ставити квіти, бо переворот в імперіалістичній Росії не має жодного стосунку до України. Для українців це не свято, а трагедія”, - говорить голова ЛМО „Свободи” Іван Гринда.

Своєю чергою представники лівих сил вважають, що мають право провести мітинг. „Я виріс в такій державі, за такого режиму, тому ці люди, що заважають нам, – або хворі, або непоінформовані”, - сказав один з мітингувальників Борис Вакуленко.

Конфліктних ситуацій наразі не було, час від часу з протилежних таборів лунають взаємні образи. Однак, за словами Івана Гринди, якщо кількість комуністів буде збільшуватися, то почнуться радикальні дії.

На місці перебувають близько 200 правоохоронців, а також 250 працівників спецпідрозділу „Беркут”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ