Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Попри заяви Олійника, що кількість інвесторів щороку збільшується, Львівщині бракує 2 мільярдів гривень на „Євро-2012”

На підготовку проведення чемпіонату „Євро-2012” Львівщині бракує значних коштів. Це стало відомо під час засідання сьогоднішньої колегії ЛОДА.
Як випливає з регіональної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату „Євро-2012” з футболу у Львові в області виникла потреба у додатковому фінансуванні з держбюджету у сумі 2 077,8 млн. грн.
Загалом програма включає в себе заходи, які фінансуються за рахунок державного бюджету – 4 388,9 млн. грн, коштів обласного бюджету – 35,9 млн., коштів міського бюджету м. Львова – 3 987, 5 млн. грн. та коштів інвесторів – 15 398,2 млн. грн., загальною сумою 23 810,2 грн.
Говорячи про потребу додаткового фінансування, голова Львівської ОДА зазначив, що не хоче при цьому отримати тавро невдахи через провал підготовки до „Євро-2012”. „Банк реконструкції і розвитку оприлюднив дослідження, згідно з яким проведення чемпіонату в Україні дозволить залучити інвестиції в сумі 100 млрд. доларів. Польща вже отримала 55 млрд. доларів від ЄС на проведення чемпіонату”, – зауважив при цьому Олійник.
Водночас, раніше голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник у свої виступах неодноразово заявляв про постійне збільшення кількість інвестицій у Львівську області і про те, що понад 64% коштів на підготовку проведення чемпіонату „Євро-2012” буде залучено від інвесторів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ