Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Пора" не голосуватиме за закон про імперативний мандат — Владислав Каськів

Серед перших законопроектів, які будуть прийматися новообраною Верховною Радою України, не буде закону про імперативний мандат України. Про це у суботу на прес-конференції у Львові повідомив нардеп 6 демократичного скликання від НУ – НС, лідер ГП «Пора» Владислав Каськів.
Він зазначив, що в суботу на засіданні політради блоку за ініціативи ГП «Пори» було прийнято рішення про те, що пункт про прийняття закону про імперативний мандат буде виключено із тексту коаліційної угоди про створення демократичної коаліції із Блоком Юлії Тимошенко.
«Депутати не можуть позбавлятися депутатського мандата через своє право на іншу позицію, чи через виступ із власними думками, які не співпадають із думкою фракції. Наша політична сила завжди була прихильником того, що за примхою політичних лідерів не можна позбавляти депутатського мандата. Лише рішенням людей, які обирали депутатів до парламенту, можна депутатства й позбавляти. Невходження у фракцію чи вихід із неї не буде підставою для виходу з парламенту», — сказав Каськів.
Він також зазначив, що на спільному засідання фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Президент України Віктор Ющенко також зазначав, що в Україні повинен бути «вільний демократичний депутатський мандат». Відтак було прийнято рішення, що пункт про прийняття імперативного мандата виключити із тексту угоди про створення демократичної коаліції.
Нагадаємо, у суботу у Львові відбувся з’їзд депутатів рад різних рівнів від ГП «Пора».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ