Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Пора” розгляне поведінку Рожнятовського і Малярчука під час голосування про приватизацію „ЗВУ” – Захарчишин

Заступник голови Львівської обласної ради, представник партії „Пора” Лев Захарчишин заявив про те, що депутати-пористи Андрій Рожнятовський і Дем’ян Малярчук понесуть відповідальність за своє небажання голосувати на сесії облради за прийняття майнових питань. Про це він заявив у коментарі „Гал-info”.
„Що значить тиск, є дисципліна у фракції, – сказав Захарчишин, відповідаючи на запитання, чи буде тиснути партія на своїх депутатів, як це прогнозував депутат Олег Паска. – Якщо фракція прийняла рішення щодо підтримки тих чи інших питань, і в нас є однозначна думка, то депутати мають проголосувати. Звичайно, вони мають право встати й висловити свою позицію. Але вони цього не зробили. А просто взяти і не проголосувати – це порушення партійної дисципліни. Тут не йде мова про тиск, а, напевне, буде розглядатися поведінка депутатів”.
На думку Захарчишина, депутати не мали права діяти самостійно, оскільки політична система побудована на списках партій, на не на особах партій. „Є позиція яку ми виробили більшістю, – каже Захарчишин. – У нас є формула, якщо підтримати питання погоджується дві третини фракції, то це є обов’язковим є для всіх. Вони знали про це і ніяких заперечень не висловлювали, а під час сесії раптом чомусь змінили думку, нікому про це не кажучи. Це, звичайно, є неправильним”.
Нагадаємо, що 31 жовтня, після повторного голосування за майнові питання депутат облради Олег Паска повідомив, що Андрію Рожнятовському і Дем’яну Малярчуку загрожує тиск з боку однопартійців за небажання голосувати за відверто непрозорі рішення про приватизацію об’єктів спільної власності громад Львівщини. Йдеться про викуп орендованих ТзОВ „Редакція газети „За вільну Україну” нежитлових приміщень площею 641 кв. м. на вулиці Вороного, 3. Крім того, депутати не дозволили викупити нежитлові підвальні приміщення по вулиці Коперника, 17 (166,5 кв.м) і нежитлові приміщення четвертого поверху на проспекті Шевченка, 28 (219 кв.м), на яких накладено обмеження, встановлені Законом України про тимчасову заборону приватизації пам’яток культурної спадщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ