Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Пора» вимагає суду над суддею Сергієм Лєсним

Львівська обласна організація партії «Пора» стурбована безстроковим, тобто довічним призначенням Сергія Лєсного членом Апеляційного суду Львівщини.
«Пора» нагадує,  що «Сергій Лєсной – суддя, який підтримав порушення закону на виборах у Мукачево, виконуючи  замовлення В. Медведчука і неодноразово викликав осуд своїх колег. Призначення Лєсного навіть не вписується в стандартні відмовки про «забезпечення єдності України». Це символ відновлення тих засад, проти яких піднявся народ», – йдеться у заяві партії, переданій «Гал-info».
«Події, пов’язані з виборами у Мукачево в червні 2004 року, поставили перед українським суспільством межу. Ми усвідомили, що далі терпіти не можна. «Мукачево» стало виразом протесту злочинній владі та людських надій на гідне життя. Тепер ці надії крок за кроком зраджуються владою, обраною на Майдані. Кожне кадрове призначення, кожне повернення на керівні посади людей, причетних до фальсифікацій, стає символом втрачених сподівань.
 «Пора» не залишиться свідком повільної зради демократичних досягнень та повернення України до стану авторитаризму.
 Партія «Пора» в останній раз нагадує Президенту України Віктору Ющенку, про обіцянки, дані на Майдані, і те, що в нього є ще досить важелів та силові структури у підпорядкуванні, щоб навести лад в країні. Адже тепер відповідальність перед країною повною мірою лежить на ньому та його команді. Настав час дотримати свого слова. В іншому випадку, у такого президента не залишиться моральних підстав керувати народом.
 Ми вимагаємо від всіх органів влади, які мають забезпечувати верховенство закону у державі, порушення проти С. Лєсного кримінальної справи по фальсифікації виборів 2004 року та контролю за тим, щоб подібні особи не могли навіть претендувати на жодні посади в Україні», – йдеться у заяві «Пори».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ