Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Порі” не сподобалась телевізійна реклама „Нової Галичини” з Рожнятовським

Однією з причин, яка призвела до виключення двох членів Львівської обласної організації ГП „Пора” Андрія Рожнятовського й Дем’яна Малярчука із своїх лав, стало телевізійне привітання „Нової Галичини”, яке транслювалося по обласному телебаченню в час Новорічних і Різдвяних свят. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив голова Львівської обласної організації „Пора” Володимир Квурт.
 За його словами, на політраді в суботу було обговорено питання стосовно продовження й підтримки акції по врегулюванню українсько-польських відносин. А відтак і реакцію на цю акцію з боку представників „Нової Галичини”.
„Було прийняте таке рішення. В силу того, що в партії може бути лише один центр прийняття рішень – це члени партії, первинні міські організації, саме така позиція, така політика, яка формується громадянськими зборами й буде реалізовуватися надалі. На жаль, ми мали можливість спостерігати, що „Нова Галичина” розпочала новий політичний проект чи то з розрахунку на чергові вибори, чи з розрахунку на особистий піар, на свої вигоди. Ми сказали що це недопустимо, а в силу того, що контрольно-ревізійною комісією було відзначено ряд порушень статуту етичних норм, програми партії, було дійсно прийнято рішення про виключення Рожнятовського і Малярчука”, – повідомив Квурт.
Як повідомив Квурт, незважаючи на те, що Рожнятовський є членом центральної „Пори” , в компетенції обласної організації було право виключати членів. „Він має право оскаржити це рішення, – каже Квурт. – Ми будемо відстоювати свої позиції. Були наведені приклади, що, на жаль, сьогодні політичне бачення майбутнього в нас розходиться”.
Натомість, щодо реакції інших партій, які, які відомо, спокійно ставляться до членства своїх однопартійців у „Новій Галичині”, Володимир Квурт вважає, що вчинок „Пори” не був ознакою кінця демократії. „Давайте почекаємо реакцію УНП і НСНУ. Все питання зводиться до того, як вони відслідковують й прогнозують завдання, які ставить перед собою ця група. Сьогодні були наведені приклади й листівок і рекламних проспектів, які вже тиражуються. Напевно група, яка відстоює якісь певні інтереси не мала б це робити”.
На думку Квурта, Андрій Рожнятовський також не мав права виходити в телевізійний ефір вітаючи львів’ян з Різдвом та Новим роком від імені „Нової Галичини”.
„Вона (Нова Галичина, – ред.) сьогодні виходить в ефір та вітає громаду міста від свого імені, – каже Квурт. – Напевно це теж позитивно, але тоді стає питання, а для чого тоді були пропорційні вибори”.
При цьому Володимир Квурт впевнений, що вигнані з лав партії представники групи „Нова Галичина” відстоюють питання, коло яких вже дублюється міжфракційним об’єднанням „Наша Україна” у Львівській обласній раді, „куди входять інтереси і НУ, і УНП, і Пори”.
„Це дуже дивне формування, яке складається з високого відсотку представників адміністрації”, – каже Квурт, пропонуючи не хвилюватися за майбутнє відставних тепер пористів. – І  в Рожнятовського і в Малярчука є майбутнє, і вони мають право на це майбутнє”.
Нагадаємо, на засіданні політради Львівської обласної організації партії „Пора” у суботу 26 січня більшістю голосів було вирішено виключити зі партійних лав пористів Андрія Рожнятовського і Демяна Малярчука.
Після цього на них чекає виключення з числа депутатів Львівської обласної ради.
На політраді було також констатовано про слабке інформаційне висвітлення діяльності „Пори” у області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ