Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко буде президентом перехідного періоду і ризикує недосидіти до кінця каденції, - політолог

Не виключено, що Петро Порошенко стане перехідним президентом на взір того, як ми нині маємо перехідний уряд. Ми розуміємо, що в умовах такої нестабільної ситуації в Україні президентові доведеться персонально відповідати за численні гріхи, які є в нашій політичній системі. Про це в коментарі Гал-інфо розповіла виконавчий директор ЛОГО КВУ, політолог Оксана Дащаківська.

За словами експерта, з Порошенком будуть персоніфікуватися всі невдачі, які будуть, у тому числі соціально-економічні.

"Навіть зважаючи на те, що нам дають кредити, цих невдач не уникнути, тому не виключено, що і цей президент недосидить свого п'ятирічного терміну. Більше того, в умовах коли ми зголосилися формувати нову Конституцію, у нас з'являться нові нормативно-правові засади достроково проводити президентські вибори", - сказала Дащаківська.

Вона також не виключає, що каденція Порошенка може супроводжуватись масовими протестами, але навряд чи вони будуть такі, як на Майдані у 2014 році.

"Те, що можуть бути протестні настрої, - не виключено! Очікування надто великі. Від цієї влади всі чекають зміни команди, люстраційних процесів, перезавантаження, але їх не так багато відбувається. Нині надії, які поклали на новий уряд, перекладаються на Порошенка. Якщо він зробить це, то це буде його успіх. Якщо ні, то його чекає сильний протест громадськості", - переконана Оксана Дащаківська.

Фото - Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ