Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко доручив видати Велику українську енциклопедію

Президент України Петро Порошенко підписав указ про підтримку пропозиції Національної академії наук щодо підготовки та видання протягом 2013-2026 років багатотомної Великої української енциклопедії. Відповідний указ розміщений на офіційному сайті Глави держави.

"Внести до указу Президента України від 2 січня 2013 року №1 "Про Велику українську енциклопедію" такі зміни: статтю 1 викласти у такій редакції: Підтримати пропозицію Національної академії наук України щодо підготовки та видання протягом 2013 - 2026 років багатотомної Великої української енциклопедії в електронному та паперовому вигляді". У статті 3. У пункті 1 цифри і слова "2013-2020 років Великої української енциклопедії" замінити цифрами та словами "2013-2026 років багатотомної Великої української енциклопедії в електронному та паперовому вигляді", - йдеться у документі.

Президент доручив Кабінету міністрів передбачати під час доопрацювання проекту закону про Держбюджет на 2015 рік, а також при підготовці проектів законів про Держбюджет на наступні роки видатки на фінансування діяльності відповідно до обгрунтованих потреб Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво", у тому числі для підготовки та видання багатотомної Великої української енциклопедії в електронному та паперовому вигляді, створення і належного функціонування енциклопедичного веб-порталу.

Окрім того, Порошенко доручив опрацювати в установленому порядку питання щодо передачі приміщення по вул. Б.Хмельницького, 51а у Києві, де розміщується Державна наукова установа "Енциклопедичне видавництво", з комунальної у державну власність, а також обговорити доцільність та умови передачі у відання Національної академії наук України Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво" та вдосконалити умови оплати праці її працівників.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ